Ik ben Ans kinder,- opvoed-en lifecoach.

Al 26 jaar werk ik in de kinderopvang. Dit heb ik in de functies pedagogisch werker, coördinator, voorzitter van de oudercommissie en bestuurslid van peuterspeelzalen gedaan. Leuk vond ik het opstarten van twee nieuwe kinderdagverblijven, om samen met een architect te werken aan het nieuwe gebouw, personeel te selecteren en het helpen opstarten van het kinderdagverblijf. Ook leuk vond ik het om te zorgen voor een soepele overgang van de kinderen vanuit het kinderdagverblijf naar een van de andere disciplines binnen een brede school.

Ik heb ervaring in het begeleiden van kinderen, en weet wat het kind nodig heeft om verder te komen in zijn emotionele, motorieke en sociale ontwikkeling.  Inzicht in groepsdynamieken, maar ook in het gedrag van het individuele kind helpen mij daar bij.

Vanuit mijn rol in de kinderopvang heb ik ervaring om het gedrag en ontwikkeling van het kind bespreekbaar te maken met de ouders. Daarbij verlies ik niet uit het oog dat de ouder de deskundige op het gebied van zijn kind is. Om samen met ouders en kind dan tot een positief resultaat te komen, is het aspect van mijn werk dat ik het leukst vind en daar ga ik mij dus als coach volledig op richten.

Mijn kennis heb ik verbreed met trainingen, zoals lifecoach, opvoedcoach en kindercoach, HBR-training omgaan met emoties bij kinderen.